Nu har vi kastrerat Jakaranda. Synd tycker många, hon fick ju bara tre ungar, men vi tycker inte hon ska behöva gå igenom en till nedkomst då den förra slutade med kejsarsnitt och rätt så mycket lidande för hennes del. Såret blev infekterat och det ena med det andra. Dessutom tror vi Zelda är bättre på många punkter och vi har inte tid att regelbundet ta kullar på två fertila honor i alla fall. Så det fick bli så här och Jakaranda verkar jättenöjd redan 5 dagar efteråt. Hon är jättekelig, umgås med oss hela tiden och sitter och tittar i fönstren ner på folklivet, verkar lugn och trygg. Tratt blev det tyvärr trots flanksnitt, hon kan inte låta bli stygnen, men jag har klippt ner tratten så mycket jag kunnat och hon kan äta och dricka med tratten på. Vi tar av den när vi vaktar henne så att hon kan tvätta sig.